Gemeente De Wolden en Arbeidsrecht de Graaf nodigen u uit voor de bijeenkomst op 20 mei 2014 over de veranderingen in wetgeving rondom het arbeidsmarktbeleid (o.a. Participatiewet) en het nieuwe ontslagrecht (Wet Werk en Zekerheid).

logo-arbeidsrecht-dewolden

Datum: Dinsdag 20 mei 2014
Plaats: Gemeentehuis De Wolden, Raadhuisstraat 2, 7921 GD Zuidwolde.

Ontwikkeling arbeidsmarktbeleid in De Wolden

Een sterke regionale economie is van belang voor (behoud van) werkgelegenheid. Gemeente De Wolden hecht aan een goede samenwerking tussen ondernemers en de gemeente om zo ook op de arbeidsmarkt mogelijkheden voor elkaar te kunnen scheppen.

Tijdens de informatiebijeenkomst nemen we u mee in de veranderingen in de wetgeving rondom het arbeidsmarktbeleid. Hierin specifiek aandacht voor de Participatiewet en de afspraken in het Sociaal Akkoord.

Seminar Arbeidsrecht: Bent u voorbereid op de Wet Werk en Zekerheid?

Over de Wet Werk en Zekerheid, ook wel bekend onder de naam het ‘nieuw ontslagrecht’, wordt veel gesproken. Deze wet kan voor u als werkgever met ingang van 1 juli 2014 al verstrekkende gevolgen hebben. Wat zijn de juridische consequenties waar u rekening mee moet houden? Moet ik als werkgever bij ontslag via het UWV aan mijn werknemer een vergoeding betalen? Wat is het verschil tussen een aanzeg- en opzegtermijn?

Graag nodigen wij u uit om u op de hoogte te laten brengen van de achtergrond, inhoud en de gevolgen van deze nieuwe regelgeving. Er wordt met name stilgestaan bij de gewijzigde ontslagroutes (UWV of kantonrechter), de (transitie)vergoeding en flexibele arbeid. Door deelname aan dit praktijkgerichte seminar bent u in staat om uzelf en uw organisatie voor te bereiden op de maatregelen die (mogelijk) al per 1 juli 2014 op u afkomen. Tevens krijgt u praktische tips zodat u niet alleen goed bent voorbereid maar ook alvast kunt anticiperen op deze nieuwe regelgeving.

Het gaat om u!

Graag maken we het seminar interactief.
Heeft u in het kader van de nieuwe regelgeving een vraag of een casus die u graag wenst in te brengen? Mail uw vraag over de ontwikkeling van het arbeidsmarktbeleid dan uiterlijk vóór 13 mei a.s. aan f.borchers@dewolden.nl en vragen over de Wet Werk en Zekerheid c.degraaf@arbeidsrechtdegraaf.nl. Tijdens de bijeenkomst zullen we hierop nader ingaan.

Programma

19:30 uur Ontvangst
19:45 uur Welkom
19:50 uur Ontwikkeling Arbeidsmarktbeleid in De Wolden
20:15 uur De Wet Werk en Zekerheid
21:00 uur Vragen
21:15 uur Afsluiting

Locatie

Gemeentehuis De Wolden, Raadhuisstraat 2, 7921 GD Zuidwolde.

Kosten

Deelname aan de bijeenkomsten is kosteloos.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 17 mei 2014 door een e-mail te sturen naar info@arbeidsrechtdegraaf.nl of telefonisch 0522-441155. Uiteraard zijn ook uw collega of relaties van harte welkom. We verzoeken hem of haar zich dan wel persoonlijk aan te melden.

We zien u graag op dinsdag 20 mei 2014!

Informatiebijeenkomst voor Ondernemers in De Wolden over de Wet Werk en Zekerheid en Ontwikkeling Arbeidsmarktbeleid in De Wolden.

WetWerkZekerheid_ArbeidsrechtDeGraaf

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.